Sprog/Language

Læs mine bøger

Sundhedsplejerske.com-foedtklogKlik her og få bogen sendt direkte hjem til dig for kun 200 kr. inkl porto og personlig hilsen fra forfatteren.

BOG AM

Presse


Babyer er klogere end du tror


27. april 04:00 Af STINE JESSEN JENSEN

 

Sundhedsplejerske A/S
Lena Dyhrberg er et sjældent fænomen: en selvstændig sundhedsplejerske.Her er hun med 22 dage gamle Anton Sunov Jacoby. Den 7. maj udkommer hendes bog “Født klog”. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Nyborg-sundhedsplejerske Lena Dyhrberg har skrevet bogen “Født Klog”
Nyborg: Forældre glemmer ofte at lytte til - og tale med - det helt lille barn.

Barnet har mange medfødte egenskaber og bruger alle sanser lige fra begyndelsen.

- Når det helt lille barn græder, fokuserer vi ofte på, at det nok er træt, sulten eller har ondt i maven. Men der kan lige så godt være noget følelsesmæssigt i vejen, fortæller Lena Dyrhberg.

Den erfaring har hun gjort sig gennem mange års arbejde som sundhedsplejerske, og det har hun nu skrevet bogen “Født Klog” om.

- Som forældre kan vi være slemme til at fortælle om, hvordan barnet skriger, og hvor trættende det er, men den slags modtager barnet, og det kan udvikle sig til noget negativt, fortæller Lena Dyhrberg.

Respekt

- Det handler om, at vi skal have respekt for barnet som individ på lige fod med alle andre. Vi skal huske at fortælle barnet hvad vi gør og hvorfor eksempelvis, siger hun.

- Vi kan skabe et fantastisk samarbejde med de små børn og blive kloge på os selv og børn i det hele taget.

Release-party
Lena Dyhrbergs nye bog udkommer den 7. maj, og allerede på fredag holder hun release-party for medvirkende, venner og familie.

- Bogen var oprindeligt henvendt til forældre, men når jeg læser den igen kan jeg se, at den også henvender sig til pædagoger og bedsteforældre, og alle vi andre der har med små børn at gøre.

Lena Dyhrberg er en af de få privatpraktiserende sundhedsplejersker i landet.

Forældre kommer til hende og bestiller en tid eller et hjemmebesøg og betaler for hendes gode råd.

Lena Dyhrberg signerer sin bog i hos boghandleren Bøger og Papir den 9. maj.

Bogen “Født Klog” udkommer på forlaget Siesta og kan blandt andet købes på forlagets hjemmeside.

Hjemmeside
Læs mere om Lena Dyhrberg på hendes hjemmeside www.sundhedsplejerske.com, hvor der også i den nærmeste fremtid bliver mulighed for at vinde bogen “Født Klog”.

 


 

Nyborg 15.06.2008 04:00

Selvstændig sundhedsplejerske
Billede
Lena Dyhrberg er et sjældent fænomen: en selvstændig sundhedsplejerske.Her prøver hun at skabe kontakt med 22 dage gamle Anton Sunov Jacoby.
Foto: Carsten Bundgaard

Af Susanne Siig Petersen Susanne Siig Petersen Susanne Siig Petersen
Lena Dyhrberg har åbnet sin egen virksomhed. Varen hun tilbyder er omsorg, sygepleje og gode babyråd. Og så har hun døgnåbent

NYBORG: Lena Dyhrberg er en selvstændig kvinde med egen hjemmeside, visitkort og mission.

 

Efter næsten 20 år i det offentlige sundhedssystem samt i den kommunale sundhedspleje trængte Lena Dyhrberg til at få luft under vingerne - og brede dem ud.

- Verden er altså noget bredere, end det sundhedssystem, jeg var i. Jeg ville gerne have lov til at bruge mig selv og gå dybere ind i det enkelte menneske. Men det tillod systemet ikke, forklarer hun om springet.

Lena Dyhrberg blev oprindeligt uddannet bankassistent, men fandt hurtigt ud af, at hun ville tættere på mennesker, end skranken tillod.

- Jeg skulle være sygeplejerske.

Og det blev hun.

20 år i det offentlige

Lena Dyhrberg kom ind på Sygeplejerskolen i Vejle og videreuddannede sig siden hen i Århus som sundhedsplejerske. Det har hun aldrig fortrudt, men er ked af det system, hun har arbejdet i.

- Det er en trist retning, vores samfund er på vej i. Der er blevet sparet alt for meget. Det var noget helt andet, jeg ville, men det tillod systemet mig ikke, fortæller hun.

Hun har tænkt på at gøre det i mange år, men nu er hun hoppet ud som selvstændig sundhedsplejerske. Så vidt vides Danmarks eneste.

Helt uden sikkerhedsnet er Lena Dyhrberg dog ikke endnu. Hun arbejder således som sygeplejerskevikar, indtil virksomheden er oppe at stå.

Holistisk menneskesyn

Lena Dyhrberg er dog fortrøstningsfuld. For hun mener, at hun kan tilbyde en masse, som man ikke får andre steder.

- Jeg har et holistisk menneskesyn og bruger min intuition i kontakten med barnet. Jeg ved, at jeg kan hjælpe folk bedre som privatpraktiserende sundhedsplejerske.

Lena Dyhrberg tænker generelt i alternative baner og har blandt andet uddannet sig i kinesiologi. Det bruger hun efter eget udsagn til at helbrede kolik, astma og mange andre ting.

Lena Dyhrberg bruger i øjeblikket også tid på at skrive en bog om sundhedspleje til børneforældre og undervise førstegangsfødende.

- Jeg elsker nybagte familier. De er i en forvandlingsproces og vil gøre alt for deres lille nye barn, smiler hun.

Man kan derfor ringe døgnet rundt til Lena Dyhrberg.

Læs mere om den selvstændige sundhedsplejerske på www.sundhedsplejerske.com

 Pressemeddelelse                                                                Juni 2008

 

Sundhedsplejersken, der har døgnåbent

En sundhedsplejerske forbinder vi med noget offentligt. Men efter næsten 20 års virke i den kommunale sundhedspleje, har Lena Dyhrberg åbnet egen virksomhed som privatpraktiserende sundhedsplejerske. Det betyder, at forældre kan kontakte hende døgnet rundt, hvis de har problemer i familien – nøjagtigt som man kontakter vvs-manden, hvis afløbet stopper. Hendes håndværk er familien og dens trivsel.

- Jeg var gravid med vores andet barn, da vi mistede vores første barn i en ulykke. I den tid skulle jeg både rumme den største sorg, det er at miste et barn, og den største glæde, det er at få et barn. Lena hjalp mig med at finde mit fodfæste igen og se det positive. Hun gav mig ekstra besøg og kiggede ikke på klokken. Hun var der for os og gav os, hvad vi havde brug for. Selvom det så håbløst ud, så kunne hun altid finde det positive og meningsfulde i situationen. For mig var livet stoppet, men Lena hjalp mig med at finde gejsten igen og med at se, at livet gik videre, fortæller 39-årige landmand Anja Kongsdal, som i dag er mor til fem.

Hun er en af de mange, Lena Dyhrberg er kommet hos og har hjulpet som sundhedsplejerske.

Hun brænder for børn og forældre

Netop de menneskelige og følelsesmæssige sider hos børn og deres forældre i en familie er Lena Dyhrbergs speciale. Hun kan løsne knuder og traumer hos børn og deres forældre. Hun kan hjælpe videre oven på svære livskriser som dødsfald, sygdom eller skilsmisse. Hun kan hjælpe med at bryde uhensigtsmæssige vaner og mønstre. Men hun kan også afhjælpe kolik, udslæt, allergi, grædeture, smerter og meget andet.Jeg har altid brændt for børn og forældre. Der sker en fantastisk udvikling i mennesket, når det får børn. Der kommer en større åbenhed, sårbarhed og blidhed, som jeg ikke kan stå for.

Sundhedsplejerske dot com!

Men hvorfor det store spring fra det offentlige til det private?

- Som selvstændig sundhedsplejerske opnår jeg mange flere konkrete resultater med børn og familier, fordi jeg kan bruge alle mine evner og uddannelser og kan se hele mennesket og hele familien. Som offentligt ansat kunne jeg kun bruge de teknikker, der ligger inden for sundhedsplejens autoriserede områder, siger Lena Dyhrberg.

Hun medbringer således en værktøjskasse, der ikke blot indeholder hendes uddannelse som sundhedsplejerske, men også hendes næsten 20 års erfaring ude i familierne, hendes uddannelse som sygeplejerske, hendes uddannelse i kinesiologi og ikke mindst hendes egne erfaringer fra sin egen familie, hvor hun sammen med ægtemanden har tre nu voksne børn.

Hun lever og ånder for sit arbejde

- Lena er som en del af familien. Hun lever og ånder for sit arbejde. Hun er der fuldt ud for dig og dit barn. Hun er et af de varmeste mennesker, man kan få hjem i sit hus. Man mærker, at hun kan lide at være der for én og hjælpe. Hun er et af de mennesker, vi ikke vil undvære, lyder det fra Karina Smidt, som er 30 år, kontorassistent og mor til to børn.

Lena Dyhrberg kan kontaktes på www.sundhedsplejerske.com eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yderligere oplysninger:

Lena Dyhrberg: tlf. 61 71 43 39, www.sundhedsplejerske.com

Anja Kongsdal: tlf. 65 36 12 12

Karina Smidt: tlf.  65 36 22 28

Din Private Sundhedsplejerske

Lena-Portraet

Lena Dyhrberg
Privat Sundhedsplejerske
Forfatter
Kinesiolog
Foredragsholder
lena@sundhedsplejerske.com
Tlf. +45 61 71 43 39
CVR: 3042 0179

10 gode råd

10 gode råd til et lettere liv med børn. Klik her

Forældrene fortæller

Vores børn ville ikke have været så sunde, glade og fantastiske hvis vi ikke havde kendt Lena. Vi er dybt taknemmelige for hendes arbejde. - Alle forældre burde prøve mindste een konsultation med Lena.

 Læs mere her